Tidligere udgivelser

"Den tredje hund" er min tredje udgivelse. Forinden er det blevet til en enkelt roman og en novellesamling. Derudover er to noveller blevet udgivet i forbindelse med to novellekonkurrencer.

Novellesamlingen, som var den første, hedder "Rustvogn", og består af en række mere eller mindre  morbide fortællinger, der alle inddrager vidt forskellige mennesketyper. 

Novellerne er alle skrevet over en lang årrække, faktisk helt tilbage til 1992, hvor den første blev skrevet på en udraderet elektrisk skrivemaskine af navnet Olivetti (maskinen på billedet er ikke en Olivetti, men derimod en herlig, ældgammel amerikansk Underwood).

Og så skete der noget ganske mærkværdigt: Da jeg først 15 år senere endelig syntes, jeg havde en række noveller, jeg kunne være bekendt at udgive (samt taget imod en masse afslag og velmenende råd fra forlags-redaktører), blev det uden den allerførste novelle, "Boxer".

"Rustvogn" var jo en selvudgivelse, så jeg kunne ligeså godt have valgt at sætte "Boxer" ind i samlingen. Novellen ligger den dag i dag i skrivebordsskuffen (her menes computerens harddisk, gnæk, gnæk ...) så jeg måtte have tænkt, at den enten skulle være hovednovellen i en senere novellesamling, eller at historien simpelthen var så god, at den skulle danne skelet for en senere roman?

Det sidste viste sig da også at være rigtigt, da den aktuelle roman "Den tredje hund" simpelthen er født ud af en 13 sider lang novelle ved navn "Boxer" tilbage i 1992. Om novellen "Boxer" nogensinde bliver udgivet? Det er rimelig sikker på. Det ville i så fald langt fra være den første novelle, der har dannet basis for en længere historie.


Romanen "Skidt klædte mænd med baseballbat" var et større bogprojekt. Både hvad angår de mange kapitler, men også hvad angår research. Romanen er et typisk eksempel på sammenblanding af fiktion og virkelighed: Man udpeger sig en virkelig hændelse, tager det man kan bruge, og fra dette punkt vil historien arbejde sig videre ud.

Man kan også sige, at romanen følger virkeligheden til en vis grænsen; det centrale er et mord, der bliver begået af to mænd i den nordjyske provins helt tilbage i 1987. Ud fra dette mord skabes en historie så:

"Erling og Abelone var overbevist om, at det at flytte fra storbyen til sovebyen Tolby var en fornuftig beslutning. Især når det nu var fred og ro, de søgte. I den lille nordjyske by var huse omtrent gratis, de fleste kørte Mazda 323, byens købmand tjente ingen penge, og bagermesteren skød rotter, undertiden hunde, med haglgevær.

Hvad de ikke vidste var, at byens slagsbrødre, Tolby-banden, længe havde regeret byen med jernhånd. Folk var skræmte, alle var skræmte, og dem som kom for tæt på, tog Tolby-banden en ordentlig luns af."


I Forlaget Darklights novellekonkurrence, efteråret 2008, fik min novelle "Fuldmåne" en fin plads sammen med 11 andre noveller - hovedsageligt inden for gyser/thriller genren. Novellen står i samlingen "Mandsmod", der udkom i sommeren 2008.

12 år før dette skete der noget virkeligt komisk. Det var dét år, jeg fik min første novelle udgivet. Men ingen - udover de nærmeste - har kendt til dette - før nu! Det var Borgens forlag, der havde udskrevet en novellekonkurrence om unge fra 90´erne og deres tanker for fremtiden. Maksimum alder for at deltage var sat til 28 år, selv var jeg 29 år. Jeg sendte derfor novellen in under et pseudonym, nemlig min halvbrors navn; Lars Bo Christensen. Dermed var forfatteren også en fysisk person.

Novellen hed "Bare 5 minutter, Poul ..." og handlede om en ung mand, der talte til en videomaskines still-billede af Poul Nyrup Rasmussen. Den vandt 2. pladsen blandt de 10 noveller, og i tiden derefter var det med en vis irritation i stemmen, jeg (gang på gang) fortalte de nærmeste om min ukendte 2. plads i Borgens novellekonkurrence og om det, at være en ligegyldig forfatter in spe!

Det absurde i det hele var, at der i selve udgivelsen ikke blev nævnt noget om at alle forfattere var under 28 år. For selvfølgelig havde man da bare valgt de 10 bedste. Også selv om vedkommende skulle være et par år ældre. Er det ikke ren logik? Samlingen hed SUPERTANKER - fra unge om 90´erne.