Idéen til de tre "Dennis og Megan" romaner.


Som de fleste andre drenge/barnlige mænd kan jeg godt lide
at se en god actionfilm. Ikke mindst når det drejer sig om gamle klassikere. Og højst på listen stod måske de noget bedagede Dirty Harry film, indspillet op gennem 70' erne og lidt af 80' erne.
De var virkelig gode. Clint Eastwood var datidens Sylvester Stallone, og så var det vel - langt hen ad vejen - sjovt at se de gamle optagelser og sammenligne dem med det ypperste man kan præstere i dag.
Men jeg tog hverken Clint Eastwood eller nogen anden politikommisær med ind i min roman idé. Jeg greb såmænd hans pistol, en ægte Smith & Wesson 0.44 Magnum. Også kendt som verdens kraftigste håndpistol til dato (at man så senere fandt ud af, at der vistnok fandtes en italiensk pistol, der var en anelse mere voldsom var jo en helt anden sag).

Billedet til oppe til højre er mit første forsøg på at lave en forside til bogen. Desværre var det langtfra godt nok og blev hurtigt udskiftet med et andet.


Der var fra starten af ingen tvivl om, at det skulle være en spændingsbog, et slags drama. Egentligt er jeg ikke glad for at kalde det en krimi, da det ikke har meget med en traditionel krimi at gøre, fordi det netop er de unge, der styrer historien. Det kunne være en afdanket kriminalkommisær, der som alle andre af den slags pr. definition er fraskilte alkoholikere, storrygende og som regel har hovedpine. Faktisk er inspirationen til denne bog kommet fra den engelske forfatter Enid Blytons gamle "De 5 - ungdomsbøger", som jeg med stor iver læste som barn.
Men hovedingredienserne skulle være:

1) Det skulle alt sammen foregå på en mystisk/uhyggelig skole.
2) En billedskøn pige skulle indgå i hovedrollen.
3) En dreng helt ude i hampen skulle være en anden del af historien.
4) En lærer, der ejer denne Smith & Wesson 0.44 Magnum skulle være en anden del.

Jeg ved ikke hvorfor, det lige blev sådan, men en historie dannes jo af en lang række idéer og disse var så mine. Personerne var det naturlige drive, der skulle få historien til at vokse, mens den blev skrevet.
Ovenstående billede var det næste, jeg lavede, og det kunne i og for sig ligeså godt have været det, der blev valgt. I sidste ende blev det dog valgt fra, da jeg blev overbevist om, at der var for meget "Knaldroman" over det.Selve kostskolen Runenborg ligger på en tro kopi af den jord som Aalborg universitet er bygget på. Faktisk er kostskolen den samme skole som Alborg universitet er. De samme auditorier, de samme toiletter, søer, åer og bygninger (institutter). Jeg kendte det jo til hudløshed, jeg havde selv gået der i næsten 6 år.
Hvis man så samtidig lod hele historien foregå om vinteren, lod kulden fra oven ramle ned i den varme sø, der ledede spildevandet ud fra bygningerne, ja, så skabte man en voldsom tåge - hvilket var et væsentligt grundelement på kostskolen.
"Dennis, Megan og Dirty Harry" er ikke en gyserroman. Men med ganske små effekter (såsom dårligt vejr) bliver der skabt en stemning, der er med til at skrive historien ind i det univers, som den fra starten af er tiltænkt.
Det sidste billede er så det, som blev valgt. Mystikken er tilstede, jagten er gået ind og billedet afspejler på bedste vis de tågede stier, der er med til at gøre historien til det, den er.
Bogen kan købes som E-bog på SAXO.COM og hos alle andre netboghandlere i DK.
Prisen er 29.50,-


Ingen kommentarer:

Send en kommentar