onsdag den 11. august 2010

Ny bog udkommer den 1. september


Efter to års pause er der igen en bog på vej fra min hånd. Bogen udkommer d. 1. september på forlaget Facet og er, vanen tro, en ganske gemen gyserfortælling. Bogen har fået den kryptiske titel "Den tredje hund" og er nok den mest gennemførte af de tre bøger, jeg har skrevet. Og hvorfor så det i grunden?
Måske fordi fortællingen ligger ganske tæt på mit eget liv. Mit liv som barn i det Nordsjællanske Gilleleje, hvor der absolut intet skete, udover hvad områdets ganske korpulente købmand kunne finde på at bilde en klejn dreng som mig ind.

Romanen bygger på en drøm, jeg havde som dreng. En drøm om mine bedsteforældres boxerhund, der vel nok var den mest kærlige og børnevenlige hund, man kunne forestille sig. I romanen begynder det hele nøjagtigt, som det gjorde i virkeligheden:

Det var weekend. Vi var på besøg hos mine bedsteforældre på deres landsted i Gilleleje. Da jeg stod sent op søndag morgen, var der tomt i huset. Alle var de væk. Og bag de store vinduer truede en mørk himmel med at sende et skybrud ned over mig. Mørket begyndte i køkkenet. Og i stuen, hvor store gulv- til loft gardiner dominerede ved hvert eneste vindue, lød der en underlig snasken bag en stol. Det var Jax, mine bedsteforældres hund. Jeg kunne stadig ikke se ham, men jeg kunne høre ham, fornemme ham. Han var ikke mere sig selv. Jeg vidste, at noget var grueligt galt ...


Mere information følger.